пʼятницю, 5 квітня 2019 р.

Слово Кобзаря



05 березня в ЗОШ № 48 для учнів 5-А і 5-Б класів бібліотекарями філії № 30, здійснився бібліотечний десант «Слово Кобзаря», присвячений 205-ій річниці з Дня народження Т.Г. Шевченка.Проводили захід бібліотекарі Ольга Веселаго, Юлія Романенко і читачка бібліотеки Ольга Девак. Бібліотекарі розповіли учням про життя і творчість українського генія, про його роль в літературі, образотворчому мистецтві та суспільно-політичному процесі.

 Учні з цікавістю дізналися також, що в Одесі було видано багато творів Шевченка, покладені на музику його вірші, зокрема пісня-гімн «Реве та стогне Дніпр широкий».

Бібліотекарі приділили особливу увагу найвідомішій збірці поезії Шевченка – «Кобзар», книзі, яку український народ поставив на перше місце серед національних духовних скарбів.

В ході заходу учні виразно і з любов’ю декламували свої улюблені рядки з поезії Шевченка.
А потім усі школяри з задоволенням взяли участь в невеликій вікторині, де повинні були відповісти на запитання щодо постаті укранського Кобзаря.
Учням дуже запам'ятався яскравий виступ Ольги Девак, яка красиво читала вірші Шевченка і розповідала цікаві факти з його особистого життя.У класі була оформлена яскрава виставка з експозицією книг, документів про життя і творчість поета. Під час заходу були представлені відеоролики про цікаві факти з життя Тараса Шевченка і гарними, мелодійними піснями з поезії Шевченка.

Пізнавальний і цікавий бібліотечний десант пройшов в теплій і святковій атмосфері. За участь у вікторині всі діти отримали заохочувальні призи – шоколадки. Захід всім дуже сподобався, учні мали можливість глибше пізнати шевченкову літературну спадщину, дізнатися про його універсальні таланти і інтереси.

Немає коментарів:

Дописати коментар