середу, 3 квітня 2019 р.

Світ казок знавця природи


  

8 лютого в бібліотеці № 30 відбулася гра-вікторіна «Світ казок знавця природи», присвячена 125-річчю від Дня народження дитячого письменника Віталія Біанкі. Захід відвідали юні читачі бібліотеки.

Бібліотекар Юлія Романенко познайомила читачів з біографією та творчістю Віталія Біанкі. Вона розповіла, що письменник відкрив дітям чарівний світ природи. На сторінках його книг життя тварин наповнене неймовірними пригодами. Його називають чарівником, який зумів побачити дива в простих речах.  

Дітлахам цікаво було дізнатися, що Віталій Біанкі був біологом, дослідником і слідопитом. Тому письменник створює свої добутки на точних наукових фактах, на документально перевірених і обґрунтованих випадках. Всі його герої – тварини, птахи, комахи – мають конкретні особливості, письменник не допускає безликого узагальнення образів і символів природи. Тому книги В. Біанкі про природу – енциклопедія біологічних знань для дітей дошкільного й молодшого шкільного віку.

Бібліотекар також повідала аудиторії, що письменник створив пізнавальні книжки-картинки, природознавчі казки, оповідання, нариси, мисливські повісті, їм придумана та запущена в літературне життя знаменита «Лісова газета». Його казки емоційні, оптимістичні, пронизані любов’ю до рідної природи – «Лісові домішки», «Пригоди Муравлика», «Мишеня Пік» та ін.


Щоб зацікавити, захопити маленького читача, автор дитячих книг часто назву своїх книг дає у формі питання: «Чий ніс краще?», «Чиї це ноги?» і т.д. Він залучає дитину до самостійного рішення питань і загадок, вчить спостерігати й дивитися так, щоб природа добровільно відкрила свої таємниці.

В ході заходу юні читачі з цікавістю взяли участь в грі-вікторині. Всі діти правильно відповіли на запитання вікторини про лісові пригоди героїв, показавши відмінне знання казок письменника, знавця природи.
Дітям дуже сподобався захід і вони із задоволенням взяли почитати твори Віталія Біанкі додому.

Немає коментарів:

Дописати коментар