четвер, 31 січня 2019 р.

Твої вірні сини, Украно!




29 січня в бібліотеці № 30 відбувся вечір-реквієм до Дня пам'яті героїв Крут «Твої вірні сини, Украно». Захід відвідали читачі бібліотеки.

Бібліотекар Ірина Смірнова ознайомила читачів з однією з трагічних сторінок історії України. Вона розповіла присутнім про бій під Крутами, наголосивши на тому, що ця битва, стала символом героїзму та відданості українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.



Біблотекар відзначила, что метою цього заходу є вшанування пам'яті тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність нашої держави. 300 хлопчиків, майже дітей, пішли у безсмертя прямо зі студентської аудиторії чи шкільного класу. Вони в розквіті своїх духовних і фізичних сил віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас – життя.

Під час заходу бібліотекар також провела паралелі між подвигом героїв Крут та героями АТО. Вона відзначила необхідність згуртованості народу України і підкреслила, що саме це дозволить сьогодні перемогти агресора.



Співробітник бібліотеки ознайомила аудиторію з літературою, представленою на виставці. Вона повідала читачам про твори і документальні фільми, присвячені пам’яті молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути.

Нариклад, Павло Тичина присвятив свій вірш «Пам'яті тридцяти», а Павло Дворський – пісню «Балада про Крути». Серед фільмів – «Пам'ятай про Крути», «Лист без конверта», «Крути».

Наприкінці заходу бібліотекар разом з читачами вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

Крути ввійшли в історію України як символ національної честі. Ті, хто загинув у битві під Крутами, назавжди залишаться в нашій пам'яті.

Любіть Україну, як вірні сини,
Віддати життя їй готовіє,
Як юні сини, що життя віддали
Під Крутами всі, як Герої…
Василь Криволап

Немає коментарів:

Дописати коментар