середу, 22 травня 2019 р.

Всесвіт нам бентежить мрії



12 квітня в бібліотеці № 30 відбулася презентація виставки-подорожі «Всесвіт нам бентежить мрії». Захід присвячений Всесвітньому дню авіації і космонавтики. Захід відвідали юні читачі бібліотеки шкільного віку.

Бібліотекар Юлія Романенко розповіла читачам про історію походження Всесвітнього дня авіації і космонавтики. Діти дізналися, що це свято встановлено на честь першого польоту людини в космос, який здійснив Юрій Гагарін. Ця подія сталася 12 квітня 1961 року, а політ, що тривав всього 108 хвилин, став потужним проривом в освоєнні космосу.


Бібліотекар представила аудиторії виставку-подорож «Всесвіт нам бентежить мрії» і ознайомила їх з літературою, яка розповідає про відкритий космос, роботу космонавтів та космічних станцій.

Також, співробітник бібліотеки акцентувала увагу присутніх на книжкові видання, де розповідається про Георгія Добровольського, одесита, льотчика-космонавта, командира космічного корабля «Союз-11», який з екіпажем провів першу довготривалу експедицію на орбітальній космічній станції «Салют-1», загинув під час повернення на Землю.

По завершенні заходу, діти з задоволенням взяли участь в невеликому ерудіт-конкурсі «Герої космосу», де з великою цікавістю відповідали на питання про найвідомішіх космонавтів та їх рекорди. Серед героїв космосу юні читачі згадали Костянтина Ціолковського, Юрія Гагаріна, Сергія Корольова, Леоніда Каденюка, Валентину Терешкову, Юрія Каденюка, Ніла Армстронга.

Захід був цікавим та пізнавальним і дуже сподобався юним читачам бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар