неділю, 5 травня 2019 р.

Яскравий смак життя


05 квітня в бібліотеці № 30 відбулася презентація виставки-поради «Яскравий смак життя». Захід присвячений Всесвітньому дню здоров’я, який відзначається 7 квітня. На захід завітали учні 5-Б і 6-Г класів ЗОШ № 14 і читачі бібліотеки.



Бібліотекар Ольга Веселаго розповіла аудиторії, що День здоров’я – це свято, коли людство всього світу приділяє увагу відмінній якості життя і довголіттю. А для того, щоб бути здоровим, необхідно знати, від чого здоров'я залежить і як запобігти хворобам.
Бібліотекар познайомила читачів з виставкою «Яскравий смак життя», яка складається з 4-х розділів: «Мистецтво бути здоровим», «Природа – храм здоров’я», «Знати, щоб жити», «За здоров’ям – до бібліотеки».

Читачі дізналися, що в розділі «Мистецтво бути здоровим» є книжки, які знайомлять зі здоровим способом життя, як виробити сталі корисні звички. Кожна книжка з цієї полички дасть практичні поради щодо збереження молодості та краси, з правильного харчування для якісного довголіття, а також збереження морального здоров'я, щоб жити довго в щасті і радості.

Розділ «Природа – храм здоров’я» знайомить з літературою з народних методів лікування, що дарує нам природа. Це довідники, енциклопедіі, видання з фітотерапії та косметологіі.

Дуже корисною і пізнавальною для аудиторії є також розділ виставки «Знати, щоб жити», в якому можна дізнатися, як шкідливі звички заважають нам бути здоровими та щасливими. Як не набувати їх, чи позбутися, якщо вони вже з'явилися. Тут представлені науково-популярні видання про алкогольні та наркотичні проблеми суспільства, про ВІЛ/СНІД, про шкідливий вплив на організм людини тютюнопаління. Ці видання покажуть шлях виходу із шкідливої залежності.


А розділ «За здоров’ям – до бібліотеки» пропонує всім, хто цікавиться і піклується про своє здоров'я, завітати до бібліотеки і знайти для себе корисні та цікаві поради про разноманітні способи запобігти хворобам і лікування організму. Це книжки про заняття йогою, види масажу, видання з тибетської медицини, та інші методики.

Наприкинці заходу, бібліотекар акцентувала увагу аудиторії на тому, що ці книжки можуть стати у пригоді школярам, студентам, вчителям, батькам, а також широкому загалу читачів, для всіх, хто хоче поповнювати свої знання і бути здоровими.

Аудиторії було дуже цікаво дізнатися про цю пізнавальню виставку. По завершенні презентації, читачі з задоволенням висловили бажання почитати цікаву для них літературу.

Немає коментарів:

Дописати коментар