четвер, 28 квітня 2022 р.

Бібліотечний урок "Історія створення книги".

28 квітня в бібліотеці № 30 для юних читачів було проведено бібліотечний урок «Історія створення книги».

Бібліотекар Тетяна Херсун розповіла школярам про історію створення книги, цікаві відомості про перші бібліотеки, розвиток книгодрукування в Україні.

В ході уроку діти дізналися про те, якою була перша книга, коли і де вона з'явилася, з чого зроблена та багато фактів про першу друковану книгу. А також про першодрукаря слов'янських книг Івана Федорова, який заснував книгодрукування в Україні.

Школярі почули про книги, які були у вигляді плитки з глини, сувоїв з папірусу, зроблені з воску, шкіри, з берести та паперу. А ще – про рукописну книгу, першодрукарські верстати у Європі та на Русі.

Для закріплення матеріалу і перевірки своїх знань, отриманих на бібліотечному уроці, дітям було запропоновано відповісти на питання вікторини, з якою вони чудово впоралися, відповівши правильно на всі запитання.

Бібліотечний урок був дуже цікавим, пізнавальним і сподобався школярам. Вони зрозуміли, що з книгою необхідно поводитись дбайливо, поважати людей, які займаються створенням книг, поважати історію свого народу і його внесок в розвиток української культури.





Немає коментарів:

Дописати коментар