неділю, 5 червня 2022 р.

Ліана Моріарті "Велика маленька брехня".

Нарешті, після тривалого «нечитуна», прочитала з великим задоволенням роман Ліани Моріарті "Велика маленька брехня", який дуже сподобався, не могла відірватися. Книжка краща за серіал, який я подивилася раніше. У ній більш об'ємно представлені персонажі, більш інтригуюче розгорнутий сюжет. Книжка є книжка!

Сюжет детективно-мелодраматичний. Це історія про те, що за гарним фасадом та імітацією успішного життя зазвичай ховаються великі сімейні проблеми, з якими ми стикаємося щодня. У романі три головні героїні: Селеста, Мадлен та Джейн. У кожної з цих жінок своя особиста трагедія, своя таємниця, своя велика маленька брехня.

У Селести сімейне життя здається тихою гаванню, межею мрії кожної жінки. Вона – багата та дуже гарна жінка, мати чудових хлопчиків-близнюків. Їх із чоловіком вважають найщасливішою парою у містечку. Проте, за зовнішнім благополуччям ховається страшна таємниця.

Мадлен має проблеми з дочкою від першого шлюбу. Вона - весела, дотепна, пристрасна мати трьох дітей, завжди готова допомогти подрузі, захистити несправедливо ображених. Але її обурює, що її колишній чоловік з новою дружиною оселився поруч, а їхня спільна дочка-підліток любить батька більше за матір.

Джейн самотужки вирощує сина і намагається забути минуле, вона недавно переїхала до цього містечка.

Усі події відбуваються у тихому австралійському містечку, на березі океану, де всі про всіх все знають. І ось, одного разу, на благодійному святі у місцевій школі відбувається вбивство одного з батьків.

Роман читається дуже легко, затягує з перших сторінок, сюжет чіпляє, герої яскраві й живі. Книга заглядає в найтемніші та найпотаємніші куточки людської душі.

Бібліотекар Ніна Удалова




Немає коментарів:

Дописати коментар