субота, 29 липня 2023 р.

“Невичерпна духовна скарбниця”

 

Український народ має багату і оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. З давніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, святах, обрядах, фольклорі.



21 липня у бібліотеці-філії №30 була проведена народознавча година “Невичерпна духовна скарбниця”, присвячена традиційній культурі рідної країни.

Бібліотекар Ірина Смірнова нагадала присутнім про те, що в Україні з незапам’ятних часів було дбайливе ставлення до традицій. Навіть після прийняття християнства українці зберегли багато своїх старовинних звичаїв, об’єднавши їх з релігійними. Вона розповіла багато цікавого про українські традиції у святкуванні Різдва, Масляної, Великодня і Івана Купала, слухачі мали змогу зазирнути у таємничий обряд весілля, познайомитися з українським національним костюмом.

Бібліотекарка звернула увагу читачів на те, що ми, українці, володіємо колосальним духовним і моральним потенціалом, який зосереджено в українській традиційній культурі. Упродовж багатьох століть наш народ безупинно творив своє, тільки йому властиве духовне середовище, наповнюючи його своєрідними обрядами і ритуалами.

Читачі різного віку із задоволенням прийняли участь у заході. Вони з увагою та захопленням слухали розповідь бібліотекаря, дізналися багато нового та цікавого.








 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар