вівторок, 30 квітня 2024 р.

«На сторожі державних рубежів».

30 квітня своє професійне свято відзначають прикордонники України.

У бібліотеці-філії №30 у цей день пройшов патріотичний компас «На сторожі державних рубежів».

Бібліотекар Ірина Смірнова розповіла слухачам, що це професійне свято було встановлене Указом Президента України №111 від 27 квітня 2018 року "Про День прикордонника України" з метою вшанування мужності та героїзму захисників державного кордону.

Прикордонник – один з перших, хто стоїть на шляху до збереження спокою, благополуччя та цілісності нашої держави. Подвигам і самовідданості охоронців кордону присвячено сотні мистецьких творів. А хто з юнаків не мріяв стати прикордонником? Про героїзм і кмітливість прикордонників у народі ходять справжні легенди.

Сьогодні прикордонник України – це захисник держави, відповідальний перед українським народом за непорушність і незмінність лінії державного кордону, забезпечення його безпеки. Після повномасштабного вторгнення росії 24 лютого саме прикордонники першими зустріли окупантів на наших кордонах.

Ці герої щодня охороняють наш спокій та дають відсіч агресору! Схиляємо голови перед героями-прикордонниками, які віддали життя за Україну. Вічна пам’ять!



 





Немає коментарів:

Дописати коментар