четвер, 8 серпня 2024 р.

Діана Сеттерфілд «Тринадцята казка»

Бібліотекар Ніна Федорівна Удалова рекомендує…

Якщо вам подобається розплутувати клубок загадок, якщо до душі готичні романи з детективною лінією, можете прочитати книгу Діани Сеттерфілд «Тринадцята казка». Цей роман оцінять любителі класичної літератури минулих століть.

Це історія про сестер-близнюків, дивовижних і незвичайних, які виросли в забезпеченій родині, але росли «як бур'ян». Їхнє буремне життя сповнене таємничості й загадок, але вони вже немолоді і вирішили відкрити завісу великої таємниці, яку зберігали все своє довге життя.

На самому початку книги ми зустрічаємося з Маргарет Лі, яка працює у букіністичній крамниці свого батька. Книги для Маргарет то майже живі істоти. Вона отримує листа від відомої письменниці Віди Вінтер із проханням написати її біографію, яка до цього часу була нікому не відома. У чому полягає секрет тринадцятої казки і чому вона була вилучена з книги?

Віда – дуже незвичайний персонаж, її життя оточене таємницею, ніхто не знає її справжнього імені, її минулого. Численні версії своєї біографії вона легко і переконливо вигадує сама. Проте поважний вік і хвороба спонукають письменницю нарешті розповісти правду. Сім'я її була з великими дивностями, які відлякували сусідів та провокували плітки.

Назвати казкою цей твір складно. Він дуже дивний: скрізь похмурість та холодність, як у всіх готичних романах. Розв'язка дуже несподівана!

Я вважаю, що цю книгу треба прочитати всім, дуже вже вона незвичайна. Комусь сподобається, а комусь ні!

Немає коментарів:

Дописати коментар