середа, 7 серпня 2024 р.

«Італійські таємниці».

6 серпня у бібліотеці-філії №30 пройшов літературний диліжанс «Італійські таємниці». Бібліотекар Ніна Удалова запропонувала відвідувачам поринути у загадковий світ італійського детективного роману. Вона познайомила слухачів зі знаменитими авторами цього жанру та представила їх найвідоміші романи.
Найпопулярнішим зараз є Донато Каррізі. Це молодий, дуже плідний письменник. Всі його книги користуються популярністю, багато екранізованих. Він навіть став режисером фільму «Дівчина у тумані» за його власним романом. На виставці представлені його наступні книги: «Дім голосів», «Гіпотеза зла», «Нашіптувач», «Ловець тіні», «Дівчина у тумані» та ін.
Сандроне Дацієрі – популярний італійський письменник-криміналіст, майстер психологічного трилера. Відомий також за серіалом «Горілла». На виставці представлені його книги: "Вбити батька", "Вбити короля", "Вбити ангела".
На окрему увагу заслуговують книги відомого італійського вченого та філософа Умберто Еко. Однак широкому загалу він відомий більше як письменник, зокрема автор знаменитого роману «Ім'я рози». Це роман, у якому під маскою історичного детектива виявляється дуже складний сюжет. Письменник розглядає у ньому проблему думки і слова, доступності знання, його шкоди та користі. Книга дуже складна, але водночас і цікава.
Відвідувачі дуже зацікавилися представленими на виставці книгами та із захопленням слухали розповідь бібліотекаря. Багато читачів взяли книги додому.





Немає коментарів:

Дописати коментар