четвер, 26 квітня 2018 р.

Форум-театр. Тренінг.


21 квітня в бібліотеці № 30 пройшов тренінг по Форум-театру. Захід відвідали, бажаючі навчитися цій театральній майстерності читачі, і кілька співробітників бібліотеки. Провела заняття практичний психолог, керівник проекту і тренер Форум-театру Наталія Гунькина.

Для щойно створеної  групи відбулося перше заняття по Форум-театру. Наталя Гунькина спочатку розповіла слухачам групи, що Форум-театр був розроблений бразильським театральним режисером Августо Боалем як інтерактивна форма театру, головною метою якого є вирішення практично будь-яких проблем. А потім, вона розкрила структуру методики Форум-театру і показала основні вимоги до її проведення.

Психолог і тренер звернула увагу групи на унікальність і особливість Форум-театру, яка полягає в тому, що трупа акторів-аматорів в невеликій сценці розігрують конфліктну ситуацію з життя. У кульмінаційний момент дія переривається і все побачене обговорюється з глядачами, їм пропонується замінити будь-якого з акторів і зіграти його роль в своїй інтерпретації, змінивши хід подій.

Наталя Гунькина зазначила, що завдяки особливостям методів і наборів вправ, Форум-театр дає можливість опрацювати з групою їх життєві ситуації, подивитися на загальну для них проблему з різних сторін, знайти альтернативні рішення задачі, поділитися власним практичним досвідом, відпочити і отримати психологічне розвантаження.
Далі, Наталя Гунькина провела тренінг по Форум-театру і запропонувала членам групи різні вправи для підготовки учасників до роботи на сцені в якості акторів і глядачів.

Під час заняття, яке включає в себе кілька ігрових вправ, кожен учасник зміг трохи ближче познайомитися з самим собою, дізнатися про свою роль в соціумі і багато іншого. Було дуже весело, цікаво і пізнавально !!!

Бібліотека-філія № 30 (вул. Кримська, 58) запрошує всіх бажаючих приєднатися до нашої групи. Наступний тренінг відбудеться 7 травня. Час повідомимо трохи пізніше.

Немає коментарів:

Дописати коментар