середу, 2 травня 2018 р.

Нові книги - нові друзі


24 квітня в  бібліотеці № 30 пройшов літературний хіт-парад «Нові книги - нові друзі», присвячений Всесвітньому дню книги і авторського права, який у всьому світі відзначається 23 квітня. Розпочався захід з акції: Першому читачеві - книга, першої читачці - троянда.

Далі, відбулася презентація книжкової виставки «Прочитай, не пошкодуєш». Бібліотекар Ніна Удалова провела для читачів огляд по цій книжковій експозиції, що складається з 4-х розділів: «Книги, про яких говорять»; «Читати ці книги престижно»; «Книги, які треба перечитати»; «Новинки літератури». Для вихованців приватного дитячого садка «Жирафьонок» бібліотекарі організували екскурсію по книжковому дому. Співробітники бібліотеки розповіли дітям про книжкові фонди, а також показали, як орієнтуватися в цьому різноманітному і захоплюючому книжковому світі. Діти дізналися про правила користування бібліотекою та про проведення бібліотекарями заходів.

Діти з цікавістю розглядали книжкові виставки та стелажі з книгами в абонементі і читальному залі, а в куточку дитячого читання, вони познайомилися з яскравими ілюстрованими книжковими виданнями для дітей та барвистими дитячими журналами. По завершенні екскурсії, всі діти з задоволянням записалися в бібліотеку і взяли почитати книги додому.
Потім, для жителів Суворовського району бібліотекарями була проведена рекламна акція «Book crossing на Кримському бульварі». Таке модне в наші дні явище, як буккросинг - не що інше, як своєрідна подорож книги від одного власника до іншого. Якщо ви прочитали роман чи детектив, поділіться ним з незнайомими людьми: можливо, у відповідь ви отримаєте видання, яке вас давно цікавило.

Кримський бульвар є одним з найулюбленіших місць для відпочинку жителів селища Котовського. Співробітники бібліотек відібрали захоплюючі видання для буккросингу, серед яких були книги класиків і сучасних вітчизняних і зарубіжних майстрів прози. Стопки художньої літератури були розкладені на лавках і з задоволенням розібрані перехожими.

З метою рекламної акції, для залучення читачів до бібліотеки, в кожну книгу були вкладені рекламні закладки з адресою бібліотеки-філії № 30. В ході буккросингу бібліотекарі дарували книги перехожим і відпочиваючим на лавках людям, розповідали про заходи, що проводяться філією № 30, про книжковий фонд, про те, як корисно багато читати. Багато учасників акції виявили бажання записатися в бібліотеку. Буккроссинг на Кримському бульварі проводиться бібліотекарями з 2013 року і вже став доброю традицією, яка показала, що люди з великим задоволенням читають художню літературу.

Немає коментарів:

Дописати коментар