пʼятницю, 18 травня 2018 р.

Під сімейною парасолькою.

15 травня в бібліотеці № 30 пройшла сімейна година «Під родинною парасолькою», присвячена Міжнародному дню сім'ї, який відзначається у всьому світі 15 травня. На захід були запрошені учні 6-Г класу гімназії № 7.

Ведучими заходу стали бібліотекарі Ольга Веселаго і Олена Іванова. Вони відзначили, що Міжнародний день сім'ї день проголошений ЮНЕСКО для того, щоб кожна людина на землі оцінила роль сім'ї в своєму житті. У своєму виступі вони розповіли про те, чим жива сім'я: про любов, сімейні цінності, традиції, життєві устої і поняття, і про те, як вони важливі в наш час.
Співробітники бібліотеки оформили книжкову виставку-інсталяцію - вішачок із цікавінкамі «Під сімейною парасолькою». На виставці в підвішеному вигляді розміщені книги про сім'ю, сімейне дозвілля і традиції, про те, як розмовляти з дітьми про мистецтво, як спілкуватися з підлітками і знаходити з ними взаєморозуміння, сучасні енциклопедії для хлопчиків і дівчаток, книги про етикет і безліч інших цікавих видань для дітей і дорослих.



В ході заходу особливу увагу було приділено сімейним традиціям. Діти жваво розповідали про традиції, прийняті в їх сім'ї, про те, як вони всією сім'єю проводять свята і вихідні, які готують кулінарні страви, про спільний відпочинок і свої захоплення. Школярі поділилися також інформацією про своє ім'я, чому або в честь якого родича їх так назвали.

Діти із задоволенням брали участь в сімейній вікторині та конкурсах, відгадували загадки на тему сім'ї, згадували закінчення прислів'їв. Всі діти відповіли також на запитання літературної вікторини, безпомилково називаючи імена казкових героїв, дізнавалися з яких казок предмети.
Захід супроводжувався пізнавальними і цікавими відеороликами: «Що таке сім'я», «Батьки і діти», «Пісенька про тата», «Сімейні традиції», «Всі читають».
Сімейна година пройшла дуже яскраво, захоплююче і дуже сподобався дітям.
Бібліотекарі побажали дітям не забувати говорити своїм батькам про те, що вони їх люблять і що вдячні їм за виховання.
Всі діти були дуже активні і отримали заохочувальні призи - шоколадки.

Немає коментарів:

Дописати коментар