пʼятницю, 3 травня 2019 р.

Мандрівка в чарівний світ укранських казок


01 квітня в бібліотеці № 30 пройшло книжкове дефіле «Мандрівка в чарівний світ укранських казок», присвячене Міжнародному дню дитячої книги, яке відзначається у всьому світі 2 квітня. На захід завітали юні читачі бібліотеки.


Бібліотекар Юлія Романенко розповіла дітям, що Міжнародний день дитячої книги – свято, встановлене у 1967 році з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається свято щороку, 2 квітня – в День народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Юні читачі дізналися також про те, яку роль відіграють книги, почули багато цікавих історій про походження книг і читання.

Далі, бібліотекар познайомила дітлахів з яскравою книжковою виставкою «Мандрівка в чарівний світ укранських казок», на якій були розташовані народні казки та казки сучасних укранських письменників. Юні читачі дуже швидко впізнали і назвали всіх героїв українських народних казок, представлених на виставці у вигляді книжкового дефіле.

А потім, діти також із задоволенням взяли участь у невеликому конкурсі, відгадуючи загадки і відповідаючи на питання вікторини про книги, читання і про героїв українських казок.

Захід всім дуже сподобався. Юні читачі отримали гарний настрій і багато цікавої інформації про українську літературу.

Немає коментарів:

Дописати коментар