середу, 15 червня 2022 р.

Карен Уайт "Ніч, коли вогні погасли".

Карен Уайт – відома американська письменниця, її романи видаються у всьому світі та користуються популярністю.

Книга «Ніч, коли вогні погасли» налаштувала мене на позитивну хвилю та зачарувала. Це напрочуд сумний, пронизливий роман, який нікого не залишить байдужим, змусить усміхнутися та трохи переживати за головну героїню. Навколо неї закручується такий клубок загадок, що хочеться якнайшвидше дочитати до останньої сторінки.

У книзі 2 історії життя: одна – 93-річної жінки, інша – 30-річної. Вони живуть у різні епохи, в абсолютно різних умовах. Між ними немає нічого спільного, але в житті обох були темні сторінки, які відтиснулися в їхніх душах.

Мерілін зрозуміла, що навіть за 11 років спільного життя з чоловіком вона, не змогла дізнатися, що це за людина. Після того, як чоловік оголосив про свої стосунки з вчителькою їхньої доньки, шлюб розпався, вона стала матір'ю-одинаком з двома дітьми і поринула в депресію.

Щоб якнайшвидше забути минуле, вона з дітьми приїжджає до тихого містечка і орендує старий котедж поруч із лісом у дуже колоритної, 93-річної жінки, Душки Прескотт, власниці місцевої ферми.

Душка добре розуміє, що таке самотність і допомагає розлученій жінці впорається з мінливістю долі. Вони починають зближуватись і відкривати одна одній свої «скелети в шафі».

Мерелін також знаходить собі подругу серед членів батьківського комітету, яка намагається допомогти їй зробити життя приятельки кращим.

Ця книга – зовсім не любовний роман, хоча романтична лінія тут присутня. Це – скоріше незвичайне поєднання сімейної саги та детективу. У романі переплітається минуле і сьогодення. Це детективна історія про кохання, про дружбу, про таємниці та секрети, які є у всіх, про життя, яке часом ми проживаємо не так, як хотіли чи планували.

Ніна Удалова



Немає коментарів:

Дописати коментар