суботу, 16 липня 2022 р.

Будинок біля озера К. Мортон


 І ось я знову повернулася до австралійської письменниці Кейт Мортон та її книг про сімейні таємниці. Я люблю читати її книги, вони завжди сповнені інтриг, загадок, таємниць минулого.

      "Будинок біля озера" - це чудова історія, яку обов'язково потрібно прочитати. Сюжет у книзі побудований на 2 тимчасових лініях, загадкової події у минулому, яка несподівано спливає тепер. У книзі багато таємниць, які не дають спокою доти, доки не прочитаєш її. З кожною сторінкою стає все цікавіше.

      У центрі книги трагічні події, що трапилися в одній англійській сім'ї, його причини та наслідки. Тимчасовий розбіг оповіді сягає майже 100 років. Дуже велика увага приділяється внутрішньому світу героїв, їх характерам, сімейним стосункам та почуттям закоханих.

          Сім'я Едевейнов щасливо жила у своєму маєтку, доки не сталося нещастя. Їхній молодший син, якому виповнилося лише 11 місяців, зник. Розслідування не дало жодних результатів, тому вся родина, не переживши втрат, повернулася до Лондона, забувши про будинок. Через 70 років детектив Седі Сіерроу після вимушеного виходу з поліції Лондона приїжджає в котедж свого діда в Корнуоллі. Під час пробіжки вона випадково виявляє старий особняк, і не може стримати професійної цікавості і прагне дізнатися якнайбільше про цей будинок і про цю родину, яка там колись жила. Вона дізнається про зниклого хлопчика, а ще, що 2 дітей Едевейнів досі живі і можуть пам'ятати про події минулого.

      Автор чудово описує історію цілого покоління, починаючи з дитинства і закінчуючи глибоким мудрим віком головних героїв. Тут же переплітається історія долі детектива Седі, яка розслідує справу. Її життя та доля теж нікого не залишить байдужим

 

Бібліотекар Ніна Удалова.

Немає коментарів:

Дописати коментар