четвер, 20 квітня 2023 р.

"Детектив очима жінки"



18 квітня в бібліотеці-філії № 30 пройшов весняний вернісаж «Детектив очима жінки».

Бібліотекар Ніна Удалова запропонувала ознайомитися з найвідомішими письменницями детективного жанру.

Найголовніше та найважливіше місце серед жінок, які пишуть детективи, займає англійська письменниця Агата Крісті. Це королева детективних романів. Її романи користуються великою популярністю, знято багато кінофільмів за її книгами.

Патрісія Корнвелл - відома американська письменниця, творець судово-медичного трилера. Головною героїнею у її романах є Кей Скарлетт. На виставці представлено її романи "Чорна мітка", "Точка відліку".

Джоан Роулінг під псевдонімом Роберт Гелбрейт написала дуже цікаві романи про Корморана Страйка та його помічницю, вони написані в стилі класичного детектива. Це книги «Бентежна кров», «Убивчий білий».

Бібліотекар познайомила з новим ім'ям у цьому жанрі – Тана Френч, ірландська письменниця. Її книжки підкорили читачів. У її романах, окрім детективного сюжету, є драматичні сімейні стосунки. На виставці представлені романи «Зруйнована гавань», «Подібність».

Також варті уваги твори Мері Хіггінс Кларк, Камілли Ленберг та Кейт Аткінсон. Читачі з цікавістю слухали бібліотекаря із задоволенням узяли їх додому.











Немає коментарів:

Дописати коментар