вівторок, 11 червня 2024 р.

Камілла Лекберг "Крижана принцеса"

 Бібліотекар Ніна Федорівна Удалова рекомендує…


Я люблю скандинавські детективи за їхню особливу похмуру холодну атмосферу. Ось і черговий детектив від шведської письменниці Камілли Лекберг "Крижана принцеса". Це перша книга з циклу про подружжя детективів Еріки Фальк і Патріка Гедстрьома.

Це детектив, трилер, сімейна сага, драма, любовний роман – у книзі є все! Складні стосунки, жорстокі вбивства, холоднокровна помста та дитячі образи!

Головна героїня книги Еріка Фальк повертається до свого рідного маленького містечка Фьєльбака, щоб розібратися з сімейними справами після смерті батьків, але її розмірене життя порушене жахливою подією. Її подругу дитинства Олександру знаходять мертвою у будинку неподалік.

Білий кахель, червона кров та блакитний лід! У такому контрасті побачила свою подругу дитинства Еріка.

Що це самогубство чи навмисне вбивство? У цьому маленькому містечку нічого не може трапитися. Усі знають одне одного багато років.

Олександра була знайдена мертвою у своїй ванні з перерізаними венами, що здається очевидним самогубством.

Вона була красивою жінкою, одружена з успішним дбайливим чоловіком і здавалося, що у неї було прекрасне життя.

Подруги не спілкувалися з юності, тому що Олександра раптово переїхала та обірвала зв'язки з Ерікою. У цій справі Еріка не залишається осторонь і допомагає вести розслідування Патріка Гедстрьома. Незабаром все переплітається в заплутаний клубок з сьогодення і минулого.

Зустрічі з батьками та чоловіком загиблої наводять її на думку, що життя Олександри, процвітаючої господині картинної галереї, зовсім не таке, яким уявлялося близьким людям

Незабаром з'ясовується, що у маленькому містечку багато таємниць та Еріка має намір розібратися у них, щоб розкрити правду про смерть своєї подруги.

У цій першій книзі зароджуються стосунки між Патріком та Ерікою, який був у неї давно закоханий.

Книга мені сподобалася і я раджу її прочитати всім любителям детективів та трилерів.


Немає коментарів:

Дописати коментар