середа, 24 липня 2024 р.

Джанелл Браун "Звабливі речі"

 Бібліотекар Ніна Федорівна Удалова рекомендує…


Книга Джанелл Браун "Звабливі речі" має сподобатися багатьом. Це закручений авантюрний роман про красиве та багате життя, про сімейні таємниці, про трагічне дитинство, про афери, спрагу помсти та зраду, про помилки батьків та дітей. У ньому віртуозно закручені інтрига, таємниці минулого, драма та приголомшливий фінал.

Мені сподобалася в книзі тема соціальних мереж, про Інстаграм та його вплив, коли документується все життя людини, все, чим вона займається і тоді вона перестає жити для себе. Все її життя стає виставою для інших.

У книзі дві головні героїні: Ніна та Ванесса. Спочатку ми знайомимося з Ніною. Вона мистецтвознавець за освітою та шахрайка по генах. Росла в бідній родині, виховувалася однією матір'ю, бо вона вигнала батька за пияцтво та побої. Вона займається тим, що простежує через соціальні мережі багатих людей, а потім проникає в їхні будинки та краде цінні речі. Нині дуже потрібні гроші для лікування онкохворої матері. Щоб сплатити лікування, вона знаходить собі нову жертву, яка має гроші.

Цією жертвою стає друга героїня – Ванесса. Вона з дуже заможної родини, спадкоємиця великого статку та відомий блогер, проживає в сімейному особняку на озері Тахо. На вигляд успішна, впевнена в собі, а насправді її справи йдуть не дуже добре. Колись Ніна з матір'ю теж жила на цьому острові, ходила до школи з молодшим братом Ванесси і зустрічалася з ним. Але ці відносини стали трагічними для всіх. Обидві сторони причаїли образу одна на одну на довгі роки. Їхні долі перетнуться на холодному березі озера Тахо.

У книзі немає позитивних героїв. Обидві дівчата роблять погані вчинки, обидві каються і хочуть стати кращими.

Ця книга про зворотний бік світу багатства і розкоші, про те, що народитися в заможній сім'ї зовсім не означає витягнути щасливий квиток. А гламурне життя, яке показують блогери на своїх сторінках, не завжди відповідає дійсності.

Книга дуже цікава, добре написана, читається легко, відірватися від неї було складно, фінал книги чудовий. Рекомендую її прочитати!



Немає коментарів:

Дописати коментар